Hva er egentlig SEO, og
hva koster det?

Forfatter

Nettdesigner.no

Dato

03. September – 2018

Lesetid

6 Min

Kategori

Nettsider

Hva er SEO, hvordan fungerer det?, og hva koster SEO? Dette er spørsmål vi ofte blir stilt, og som vi tenkte å svare på i dette innlegget.

SEO har vært en veldig stor industri i over 15 år nå, og ingenting tilsier at den blir mindre med det første. Selv om SEO har eksistert lenge, så er det først de siste 4-5 årene hvor det har vært på alles tunger.

For å lykkes med SEO, er det viktig at man forstår hvordan SEO fungerer. Man kan dele SEO inn i 2 deler, On Page og Off Page.

On Page SEO

Med On Page SEO mener vi alt som kan optimeres på selve siden, jeg pleier å slå sammen alt fra tekniske detaljer som URLr og strukturering av koden til innholdet på siden.

Noen pleier å dele inn SEO i 3 deler, On Site, Off Site og Technical Optimization. Vi mener at ettersom den tekniske delen faktisk er på siden, så blir det rart å dele det opp enda en gang.

Vil du lære mer?

Last ned e-boken og se hvordan du kan optimalisere din side bedre!

Last ned!
Off Page SEO

Off Page SEO er all innsats man gjør utenfor siden, som kan sende trafikk til deres nettside. Her handler det stort sett om å kjøpe lenker som går til nettsiden. Hver lenke som peker mot deres nettside fungerer som en «anmeldelse» av nettstedet. Litt på samme måte som en side som lister forskjellige håndverkere, bruker man en håndverker og er fornøyd, gir man stort sett en vurdering til denne personen. Som neste man kan gå inn å lese.

På samme måte fungerer en lenke som peker mot din nettside. Google vurderer alle lenker og ser om de er relevante eller ikke. Hver relevante lenke som du eller google ser, øker troverdigheten til ditt nettsted, som igjen sørger for en mer positiv ranking.

Ok, Men hva koster SEO?

Vi forstår ønske om å vite pris med engang, men for at dere skal forstå prissettingen best mulig ønsker vi å fortelle litt om hvordan vi gjør det tekniske optimalisering av nettsiden.

Bli best

Så, Nå har vi fått frem at SEO generelt deles inn i 2 deler, og at delene er ganske så forskjellig. De har også en del felles nevnere som er verdt å snakke om, alt du gjør er for å sørge for at deres nettside ranker høyere hos Google. Vil du ranke høyest på ordet «Elektriker» så er det viktig at ditt nettsted handler om elektrikere, ikke bare at det står noe om det i produktbeskrivelsen.

Dagens budskap er dermed at SEO handler om å gjøre sitt nettsted tydelig.

Kostnaden

Nå er tiden inne for å snakke om det mest spennende, grunnen til at du faktisk har lest hele annonsen, dessverre må vi nok skuffe deg. For det finnes ingen fast pris på SEO, det er såpass mange faktorer som spiller inn, og i tillegg hvor mye av jobben du faktisk vil at vi skal gjøre.

– Hvor stor er nettsiden deres?
– Vil dere bli best på On Page og Off Page SEO, eller bare en av dem?
– Hvilket språk består nettsiden av?
– Hvilken bransje jobber dere i? (Bransjer med mer konkurranse tar lenger tid å gjøre bra)

Hvordan beregner vi prisen på SEO?

Dette derimot håper jeg kan sørge for at du ikke blir så skuffet!
Hvordan baserer vi vår pris:

1 – Vi setter oss ned sammen og går over hva dere ønsker, og dere fortelles oss om deres bedrift, og hva dere er laget av. Hva dere gjør i dag og hva dere ønsker å oppnå. Dette gir oss den informasjonen vi trenger for å bedømme hvor stor jobben faktisk er.

2 – Vi ser over siden deres og sjekker hvilke sider som vi må gjøre SEO på.

3 – Vi ser på hvor kompleks jobben er, og antall sider, så beregner vi et ca antall timer det tar å utføre jobben.

Vi tar timesbetalt, og beregner utifra dette vår totale pris på dette prosjektet. Håper at dette har gitt dere litt mer informasjon om det dere ønsket.